Koláč z tuřínu a ovesných vloček

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

1 středně velký tuřín
1 cibule
hrnek ovesných vloček
1/2 hrnku podmáslí
česnek
sůl
pepř
3 vejce
lahůdkové droždí
dýňová semínka
slunečnicová semínka

Postup přípravy receptu

  1. Ovesné vločky zalijeme podmáslím, osolíme, promícháme a necháme alespoň 20 minut změknout.

  2. Syrový tuřín oloupeme, nastrouháme na jemno, přidáme spolu se žloutky k vločkám a důkladně promícháme, přidáme pokrájenou cibuli, utřený česnek, droždí, semínka a případně dosolíme a opepříme.

  3. Potom vmícháme tuhý sníh z bílků, rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem (do výšky tak 1-2 cm) a pečeme asi 20 minut v troubě vyhřáté na 170 °C - do zezlátnutí povrchu koláče.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!