Kedlubnový salát - na 4 způsoby
Recepty, SalátySuroviny
- I. Kedlubnový salát s jablky:
- 300 g kedluben
- 3 velká jablka
- 1 jogurt (150 ml)
- 2 lžíce oleje
- sůl
- 1 lžíce pažitky
- II. Kedlubnový salát s ořechy:
- 300 g kedluben
- 200 g ananásového kompotu
- hrst ořechů
- 1 jogurt (150 ml)
- III. Kedlubnový salát s mrkví:
- 300 g kedlubny
- 200 g mrkve
- citrónová šťáva
- štipka cukru
- sůl
- křen dle chuti
- IV. Kedlubnový salát s petrželovou natí:
- 400 g kedlubny
- 2 lžičky sekané petrželové nate
- 2 lžíce vody
- šťáva z 1/2 citrónu
- ½ lžičky cukru
- sůl
- 2 lžíce oleje
Postup Kedlubnový salát - na 4 způsoby
Postup přípravy receptu
-
Kedlubnový salát s jablky: Jablká a kaleráby nastrúhame nahrubo. Jogurt premiešame s olejom, soľou a pažitkou. Vmiešame do jabĺk s kalerábom.
Kedlubnový salát s ořechy: Kaleráb nastrúhame nahrubo. Pridáme na malé kocôčky narezaný ananás a nasekané orechy. Nakoniec vmiešame jogurt.
Kedlubnový salát s mrkví: Kaleráb a mrkvu nahrubo nastrúhame. Ochutíme šťavou, cukrom, soľou a pridáme strúhaný chren podľa chuti.
Kedlubnový salát s petrželovou natí: Kaleráby nahrubo nastrúhame a premiešame s petržlenovou vňaťou. Prešľaháme vodu s olejom, cukrom, soľou a šťavou a premiešame s kalerábom.