Vláčná kokosová buchta s čokoládovým přelivem

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
2 vajíčka
100 g cukru krystal
400 ml kysaného podmáslí
60 ml oleje
200 g polohrubé mouky
100 g hladké celozrnné mouky
60 g strouhaného kokosu
1/2 PL prášku do pečiva
1/2 PL jedlé sody
Čokoládový přeliv:
250 g kokosového mléka z konzervy
1 PL rumu
50 g 70 % hořké čokolády
1 PL kakaa

Postup přípravy receptu

  1. Vejce vyšleháme spolu s cukrem do pěny. Po lžících přidáme kysané podmáslí a olej. Nakonec přimícháme strouhaný kokos, mouku s jedlou sodou a práškem do pečiva. Hotové těsto přendáme do vymazané a vysypané formy.

  2. Buchtu pečeme na 170 °C přibližně 20 minut - průběžně kontrolujeme špejlí.

  3. V průběhu pečení si připravíme čokoládový přeliv. Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu v kokosovém mléce a rumu. Nakonec přimícháme kakao.

  4. Upečenou buchtu necháme pár minut vychladnout. Poté do ní opačným koncem vařečky vytvoříme díry tak do půlky těsta (ne až na dno!) a celý korpus zalijeme stále teplým přelivem.

  5. Na ozdobu můžeme posypat strouhaným kokosem a po vychladnutí necháme hotovou buchtu na pár hodin uležet v lednici.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!