Piškotový dort s ganache
Recepty, DortySuroviny
- 6 vajec
- 180 g cukru
- 180 g hladké prosáté mouky (když dělám kakaový, dám 150g mouky a 50 g kakaa)
- 6 lžic oleje
- špetka soli
- Poleva:
- 50 ml smetany ke šlehání
- 1 celá čokoláda
- 1. krém:
- 1 smetana ke šlehání
- 1 čokoláda tmavá
- 1 máslo
- 2. krém:
- 1 smetana ke šlehání
- 1 bílá čokoláda
- 1 máslo
Postup Piškotový dort s ganache
Postup přípravy receptu
-
Z bílků vyšleháme tuhý sníh, přidáme cukr a pořádně zašleháme. Potom přidáváme vždy 1 žloutek a 1 lžíci oleje a prošleháme. Nakonec na nejnižší otáčky všleháme prosátou mouku.
Krémy: Zahřejeme smetanu, přidáme čokoládu. Pořádně promícháme, aby se tuk z čokolády spojil se smetanou. Případně použijeme tyčový mixér a trochu rozmixujeme. Dáme vychladit do lednice. Ušleháme máslo a pomalu přilijeme směs ze smetany a čokolády, pořádně vyšleháme do hustého krému..
Poleva ganache: Zahřejeme trochu smetany, přidáme nalámanou čokoládu. Necháme rozpustit, mírně vychladit a polijeme vychlazený dort.