Jemný kedlubnový krém s medvědím česnekem

Recepty, Polévky

Suroviny

1 velká kedlubna
3 - 4 střední brambory
2 jarní cibulky i s natí
svazek medvědího česneku
100 ml smetany ke šlehání
zeleninový vývar - cca 1 litr
sůl
čerstvě mletý bílý pepř
pesto z medvědího česneku (nemusí být)

Postup přípravy receptu

  1. Kedlubnu i brambory oloupeme a nakrájíme na menší kostky, cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka. V hrnci přivedeme vývar k varu a přidáme zeleninu. Vaříme doměkka a ke konci vložíme listy česneku a necháme přejít varem.

  2. Polévku necháme mírně zchladnout, rozmixujeme ji tyčovým mixerem a přilijeme smetanu. Dochutíme solí a čerstvě mletým bílým pepřem.

  3. Kdo by chtěl mít polévku chuťově výraznější, přidá si do talíře lžičku pesta z medvědího česneku - doporučuji.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!