Jemný kedlubnový krém s medvědím česnekem
Recepty, PolévkySuroviny
- 1 velká kedlubna
- 3 - 4 střední brambory
- 2 jarní cibulky i s natí
- svazek medvědího česneku
- 100 ml smetany ke šlehání
- zeleninový vývar - cca 1 litr
- sůl
- čerstvě mletý bílý pepř
- pesto z medvědího česneku (nemusí být)
Postup Jemný kedlubnový krém s medvědím česnekem
Postup přípravy receptu
-
Kedlubnu i brambory oloupeme a nakrájíme na menší kostky, cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka. V hrnci přivedeme vývar k varu a přidáme zeleninu. Vaříme doměkka a ke konci vložíme listy česneku a necháme přejít varem.
Polévku necháme mírně zchladnout, rozmixujeme ji tyčovým mixerem a přilijeme smetanu. Dochutíme solí a čerstvě mletým bílým pepřem.
Kdo by chtěl mít polévku chuťově výraznější, přidá si do talíře lžičku pesta z medvědího česneku - doporučuji.