Kedlubnový krém s krůtími játry
Recepty, PolévkySuroviny
- 2 kedlubny
- 2 šalotky
- 150 ml smetany ke šlehání
- zeleninový vývar
- 30 g másla
- 30 g mouky
- 300 g krůtích jater
- 4 ředkvičky
- olej
- sůl
- čerstvě mletý bílý pepř
- pažitka
Postup Kedlubnový krém s krůtími játry
Postup přípravy receptu
-
V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme nakrájené šalotky, krátce osmahneme, přisypeme mouku a zalijeme vývarem. Rozšleháme a přivedeme k varu. Vložíme kousky kedluben a vaříme cca 20 minut. Ke konci vaření zjemníme polévku smetanou a dochutíme solí. Rozmixujeme ji na jemný krém.
Játra očistíme, nakrájíme na velikost sousta. V pánvi rozehřejeme trochu oleje a játra na něm orestujeme. Před koncem přidáme nakrájené ředkvičky, které jen prohřejeme. Vyndáme z pánve, osušíme papírovou utěrkou a mírně osolíme a opepříme.
Polévku na talířích doplníme orestovanými játry, kousky ředkviček a posypeme jemně krájenou pažitkou.