Kuřecí prsa plněná brynzovou směsí

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí prsa
125 g brynzu
100 g slaniny
1 větší cibule
zelené bylinky (pažitka, petrželka, libeček
čerstvý tymián
50 ml bílého vína
100 ml drůbežího vývaru
olej
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na trošce oleje orestujeme nakrájenou cibuli se slaninou, přendáme do misky a necháme vychladnout. Poté přimícháme brynzu a posekané bylinky.

  2. Do prsou vytvoříme nožem kapsy, které dostatečně naplníme připravenou směsí. Okraje přimáčkneme a sepneme jehlami nebo ovážeme provázkem. Zvenku osolíme a bohatě opepříme.

  3. Na pánvi (měla by být vhodná do trouby) po slanině s cibulí rozpálíme trochu oleje a prsa na něm opečeme ze všech stran. Poté přilijeme víno, necháme skoro všechno odpařit a pak zalijeme vývarem, do kterého přihodíme pár snítek tymiánu.

  4. Vložíme do trouby vyhřáté na 200 C a dopékáme 15 minut za občasného přelévání výpekem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!