Vepřová pečeně s brambory a mrkví

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

2 PL dijonské hořčice
1 ČL sušeného tymiánu
1 stroužek česneku (utřeného)
sůl
černý pepř
1 kg vepřové kotlety bez kosti, vcelku
4 mrkve (oloupané a nakrájené na silnější plátky)
5 brambor (oškrábaných a nakrájených na větší kousky)
1 cibule (nakrájená na silnější plátky)
2 PL olivového oleje
2 PL másla (rozpuštěného)

Postup přípravy receptu

  1. Předehřejeme troubu na 220°C. Všechnu zeleninu nakrájíme podle instrukcí a vložíme do větší mísy. V malé misce promícháme hořčici, tymián, česnek a 1/2 lžíce soli. Směs rozetřeme na vepřové maso a necháme ho odpočívat při pokojové teplotě.

  2. Do mísy se zeleninou nalijeme olivový olej, rozpuštěné máslo, osolíme, opepříme. Řádně promícháme. Zeleninu vložíme do pekáče, přikryjeme a dáme do trouby na 30 minut.

  3. Po 30-ti minutách položíme maso na zeleninovou směs, přikryjeme a pečeme dalších 45 až 60 minut. Po upečení necháme vše asi 10 minut odpočinout. Maso nakrájíme na plátky a podáváme se zeleninou, dochutíme solí a pepřem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!