Vepřová pečeně s brambory a mrkví
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 2 PL dijonské hořčice
- 1 ČL sušeného tymiánu
- 1 stroužek česneku (utřeného)
- sůl
- černý pepř
- 1 kg vepřové kotlety bez kosti, vcelku
- 4 mrkve (oloupané a nakrájené na silnější plátky)
- 5 brambor (oškrábaných a nakrájených na větší kousky)
- 1 cibule (nakrájená na silnější plátky)
- 2 PL olivového oleje
- 2 PL másla (rozpuštěného)
Postup Vepřová pečeně s brambory a mrkví
Postup přípravy receptu
-
Předehřejeme troubu na 220°C. Všechnu zeleninu nakrájíme podle instrukcí a vložíme do větší mísy. V malé misce promícháme hořčici, tymián, česnek a 1/2 lžíce soli. Směs rozetřeme na vepřové maso a necháme ho odpočívat při pokojové teplotě.
Do mísy se zeleninou nalijeme olivový olej, rozpuštěné máslo, osolíme, opepříme. Řádně promícháme. Zeleninu vložíme do pekáče, přikryjeme a dáme do trouby na 30 minut.
Po 30-ti minutách položíme maso na zeleninovou směs, přikryjeme a pečeme dalších 45 až 60 minut. Po upečení necháme vše asi 10 minut odpočinout. Maso nakrájíme na plátky a podáváme se zeleninou, dochutíme solí a pepřem.