Kuře se zálivkou winaigrette

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 kuře (slepice)
50 g másla
100 g mletého vepřového masa
40 g strouhanky
lžíce mléka
1 kuřecí (slepičí) játra
1 vejce
petrželka
pepř
sůl
tymián
1 mrkev
kousek tuřínu nebo kedlubny
1 cibule
1 pórek
kousek celeru
vývar (nebo voda)
Zálivka winaigrette:
2 lžíce citronové šťávy
5 lžic oleje
pepř
sůl
Všechno dobře ušlehat.

Postup přípravy receptu

  1. Strouhanku pokropit mlékem, smíchat s mletým masem a usekanými játry, vejcem, petrželkou, solí a pepřem.

  2. Kuře (slepici) naplnit nádivkou, opéct na másle.

  3. Zalít vývarem nebo vodou tak, aby bylo potopené, pomalu vařit do měkka. Kuře cca 120 minut, slepice déle.

  4. Asi 15 min. před koncem varu přidat zeleninu.

  5. Měkké kuře obložit zeleninou a podávat se zálivkou winaigrette.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!