Pikantní rajčatové čatní
Recepty, ZavařeninySuroviny
- 800 g vyzrálých rajčat
- 1 balíček želírovacího cukru 2:1
- 300 g červené cibule
- 2-3 stroužky česneku
- 1 větší mrkev nebo 150 ml mrkvové šťávy
- 1 -2 chilli papričky
- 50 g rajčatového protlaku
- kůra a šťáva z půlky citrónu
- 2 PL balzamikového octa
- 3 KL soli
- čerstvě mletý pepř
- čerstvá bazalka
Postup Pikantní rajčatové čatní
Postup přípravy receptu
-
Rajčata nakrájíme na menší kostičky, dáme do kastrolu, zasypeme cukrem, promícháme a necháme cca 30 minut odstát.
Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a přidáme k rajčatům společně s mrkvovou šťávou (nebo najemno nastrouhanou mrkví), protlakem, nasekanou papričkou a nastrouhanou citrónovou kůrou.
Za stálého míchání povaříme asi 10 minut. Dochutíme balzamikem, citrónovou šťávou, solí a pepřem, vmícháme nasekanou bazalku a ještě chviličku provaříme.
Horké plníme do čistých sklenic, zavíčkujeme a dnem nahoru necháme vychladnout.