Chřestové špagety s chorizem

Recepty, Těstoviny

Suroviny

400 g špaget
1 svazek zeleného chřestu (asi 300 g)
100 g choriza (nebo jiné pikantní klobásy)
sůl
pepř
citrón
2 stroužky česneku
40 g nastrouhaného parmazánu
hrst petrželky
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Špagety dáme vařit podle návodu na obalu do dostatečného množství osolené vody.

  2. Z chřestu odkrojíme tuhé konce a hlavičky. Hlavičky odložíme stranou. V pánvi rozehřejeme lžíci oleje a chřest opékáme asi 8 minut ze všech stran. Vyndáme ho z pánve, necháme trochu zchladnout, překrájíme na kousky a vložíme do mixéru. Přidáme asi 4 lžíce oleje, petrželku, česnek, parmazán, asi 2 lžíce citrónové šťávy, sůl a pepř a krátce rozmixujeme nahrubo.

  3. Do pánve přidáme lžíci oleje a vhodíme odložené hlavičky chřestu a chorizo překrájené na půlkolečka. Necháme velmi krátce orestovat a ihned vypneme. Uvařené scezené špagety promícháme s rozmixovanou chřestovou směsí a nakonec vmícháme i orestované hlavičky chřestu s chorizem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!