Chřestové špagety s chorizem
Recepty, TěstovinySuroviny
- 400 g špaget
- 1 svazek zeleného chřestu (asi 300 g)
- 100 g choriza (nebo jiné pikantní klobásy)
- sůl
- pepř
- citrón
- 2 stroužky česneku
- 40 g nastrouhaného parmazánu
- hrst petrželky
- olivový olej
Postup Chřestové špagety s chorizem
Postup přípravy receptu
-
Špagety dáme vařit podle návodu na obalu do dostatečného množství osolené vody.
Z chřestu odkrojíme tuhé konce a hlavičky. Hlavičky odložíme stranou. V pánvi rozehřejeme lžíci oleje a chřest opékáme asi 8 minut ze všech stran. Vyndáme ho z pánve, necháme trochu zchladnout, překrájíme na kousky a vložíme do mixéru. Přidáme asi 4 lžíce oleje, petrželku, česnek, parmazán, asi 2 lžíce citrónové šťávy, sůl a pepř a krátce rozmixujeme nahrubo.
Do pánve přidáme lžíci oleje a vhodíme odložené hlavičky chřestu a chorizo překrájené na půlkolečka. Necháme velmi krátce orestovat a ihned vypneme. Uvařené scezené špagety promícháme s rozmixovanou chřestovou směsí a nakonec vmícháme i orestované hlavičky chřestu s chorizem.