Jablkové bramborové knedlíky
Recepty, Sladká jídlaSuroviny
- 900 g uvařených brambor ve slupce den předem
- sůl
- 2 vejce
- 300 g hrubé krupice
- 100 g hrubé mouky
- 4 jablka
- mleté oříšky
- agávový nebo javorový sirup
- rozpuštěné máslo
Postup Jablkové bramborové knedlíky
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle, přidáme sůl, vejce, krupici, mouku a nahrubo nastrouhaná (nebo nakrájená) oloupaná jablka. Pokud je třeba, přidáme trochu mouky. Propracujeme a vytvoříme kulaté knedlíky.
Vložíme do vroucí osolené vody a vaříme 5 - 8 minut, záleží na velikosti. Knedlíky posypeme mletými ořechy a osladíme sirupem. Polijeme máslem.
Knedlíky výborně chutnají i se strouhankou opraženou na másle.