Ovesné bramboráčky s minutkovým kuřecím masem
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 300 g kuřecího masa
- 2 jarní cibulky
- 1 kapie
- 2 utřené stroužky česneku
- 2-3 lžíce pikantního kečupu
- špetka sušené bazalky
- sůl
- pepř
- olej
- Bramboráčky:
- 1 hrnek ovesných vloček
- 1 střední brambor
- 1 hrnek mléka
- 1 vejce
- 3-4 utřené stroužky česneku
- 1 šalotka nakrájená na drobno
- 1 lžíce strouhanky
- hladká mouka dle potřeby
- sůl
- kmín
- pepř
- majoránka
Postup Ovesné bramboráčky s minutkovým kuřecím masem
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve namočíme vločky na půl hodiny do mléka a necháme nabobtnat. Potom přidáme nastrouhaný brambor, koření a zbytek surovin. Vše zpracujeme na těstíčko jako na bramborák.
Maso nakrájené na nudličky prudce opečeme na cca 2 lžících oleje. Přidáme nakrájenou kapii na kostičky a cibuli (bílou část) na kousky. Vše osolíme, opepříme a dusíme cca 5 minut.
Kečup smícháme s česnekem, bazalkou a cca dvěma lžícemi vody. Přilijeme k masu a společně už jen krátce podusíme. Dochutíme a vmícháme nakrájenou zelenou část cibulky.
Na pánvi s rozehřátým olejem smažíme malé bramboráčky z obou stran do křupava. Na talíři na horké bramboráčky vrstvíme teplou masovou směs a můžeme podávat.