Ovesné bramboráčky s minutkovým kuřecím masem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

300 g kuřecího masa
2 jarní cibulky
1 kapie
2 utřené stroužky česneku
2-3 lžíce pikantního kečupu
špetka sušené bazalky
sůl
pepř
olej
Bramboráčky:
1 hrnek ovesných vloček
1 střední brambor
1 hrnek mléka
1 vejce
3-4 utřené stroužky česneku
1 šalotka nakrájená na drobno
1 lžíce strouhanky
hladká mouka dle potřeby
sůl
kmín
pepř
majoránka

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve namočíme vločky na půl hodiny do mléka a necháme nabobtnat. Potom přidáme nastrouhaný brambor, koření a zbytek surovin. Vše zpracujeme na těstíčko jako na bramborák.

  2. Maso nakrájené na nudličky prudce opečeme na cca 2 lžících oleje. Přidáme nakrájenou kapii na kostičky a cibuli (bílou část) na kousky. Vše osolíme, opepříme a dusíme cca 5 minut.

  3. Kečup smícháme s česnekem, bazalkou a cca dvěma lžícemi vody. Přilijeme k masu a společně už jen krátce podusíme. Dochutíme a vmícháme nakrájenou zelenou část cibulky.

  4. Na pánvi s rozehřátým olejem smažíme malé bramboráčky z obou stran do křupava. Na talíři na horké bramboráčky vrstvíme teplou masovou směs a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!