Pohankové halušky se žampionovou omáčkou
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- Halušky:
- 250 g pohankové mouky
- 1 vejce
- sůl
- voda (cca 200 ml)
- Omáčka:
- 300 g žampionů
- 1 cibule
- 200 g šunky
- 50 g tvrdého sýra
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce bazalky
- 2-3 lžíce smetany
- 100 ml bílého jogurtu
- olej
- sůl (já už nepřidávam)
Postup Pohankové halušky se žampionovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Všetky prísady na halušky vypracujeme na cesto. Musí byť také husté ako na noky. Halušky zavárame do vriacej osolenej vody a cca 2 min povaríme jemným varom. Scedíme.
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme na plátky narezané šampiňóny a 10 min podusíme.
Pridáme na rezance narezanú šunku a nastrúhaný syr, smotanu, sójovú omáčku a za stáleho miešania na slabom plameni varíme, kým sa syr nerozpustí.
Do odstavenej omáčky vmiešame bazalku a jogurt.
Na tanier dáme halušky a prelejeme omáčkou. Ihneď podávame.