Našlehaný čokoládový krém

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

1 balení firm Silken Tofu nebo extra-firm Silken Tofu
2 lžíce javorového sirupu nebo agáve sirupu
1 lžička kvalitního vanilkového extraktu nebo 1/2 lžičky vanilkového prášku či semínek z lusku
200-300 g kvalitní čokolády (většina hořkých jsou veganské)
cca 1 vrchovatá lžíce fair-trade kakaa (není nutné, ale vhodné, pokud používáte menší množství čokolády)
1/4 hrnku kávy (mléka mandlového nebo ořechového mléka kokosového sójového nebo jiného rostlinného, ořechového mléka)
1 banán zralý(není nutný, ale doporučuji!)

Postup přípravy receptu

  1. Tofu, mléko, sirup a vanilku rozmixujte v mixéru na hladkou kaši.

  2. Ve vodní lázni či v mikrovlnce rozpusťtě čokoládu, nechte cca 5 minut chladnout a poté přidejte spolu s kakaem a banánem do mixéru k tofu.

  3. Vše opět dobře rozmixujte.

  4. Přendejte do dobře uzavíratelné nádoby a nechte nejméně hodinu chladnout v lednici.

  5. Na obrázku s vanilkovými cupcakes s třešní pečenou uvnitř.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!