Našlehaný čokoládový krém
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 1 balení firm Silken Tofu nebo extra-firm Silken Tofu
- 2 lžíce javorového sirupu nebo agáve sirupu
- 1 lžička kvalitního vanilkového extraktu nebo 1/2 lžičky vanilkového prášku či semínek z lusku
- 200-300 g kvalitní čokolády (většina hořkých jsou veganské)
- cca 1 vrchovatá lžíce fair-trade kakaa (není nutné, ale vhodné, pokud používáte menší množství čokolády)
- 1/4 hrnku kávy (mléka mandlového nebo ořechového mléka kokosového sójového nebo jiného rostlinného, ořechového mléka)
- 1 banán zralý(není nutný, ale doporučuji!)
Postup Našlehaný čokoládový krém
Postup přípravy receptu
-
Tofu, mléko, sirup a vanilku rozmixujte v mixéru na hladkou kaši.
Ve vodní lázni či v mikrovlnce rozpusťtě čokoládu, nechte cca 5 minut chladnout a poté přidejte spolu s kakaem a banánem do mixéru k tofu.
Vše opět dobře rozmixujte.
Přendejte do dobře uzavíratelné nádoby a nechte nejméně hodinu chladnout v lednici.
Na obrázku s vanilkovými cupcakes s třešní pečenou uvnitř.