Česnekové chlebové hranolky s ďábelskou omáčkou
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 5-6 krajíců staršího chleba
- 3 lžíce oleje
- sušený česnek
- bazalka sušená
- oregano sušené
- špetka sladké papriky
- sůl
- 100 ml majolky
- 1 kyselá okurka (nastrouhaná na jemno)
- 1 šalotka (nastrouhaná na jemno)
- lžička Harissy (nebo podle chuti)
- lžíce dobrého kečupu
- sůl
- pepř
Postup Česnekové chlebové hranolky s ďábelskou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Smícháme olej s bylinkami. Chleba nakrájíme na přibližně stejné hranolky. Omastíme olejem a pečeme na pečícím papíru v předem vyhřáté troubě do křupava.
Trvá to asi 6-8 minut. Doporučuji hlídat, aby moc neztmavly a neztvrdly. Majolku smícháme se všemi surovinami a podáváme s opečenými chlebovými hranolky.