Citronová bábovka

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
4 vejce
280 g polohrubé mouky
200 g cukru
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
100 ml oleje
100 ml vody
citronová šťáva z 1 citronu
citronová kůra z 1 citronu
Citronová poleva:
200 g moučkového cukru
2 lžíce citronové šťávy
2-3 lžíce horké vody

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky utřeme s cukrem a s vanilkovým cukrem, přidáme olej, citrónovou kůru a šťávu.

  2. Pak přidáme mouku s práškem do pečiva a vodu.

  3. Nakonec vmícháme tuhý sníh ušlehaný ze 4 bílků a těsto vlijeme do vymazané a moukou vysypané formy.

  4. Bábovku upečeme při 170°C, 25 - 30 minut.

  5. Připravíme polevu: Citrónovou šťávu utřeme s moučkovým cukrem, přidáme horkou vodu a znovu dobře utřeme.

  6. Upečenou bábovku polijeme citronovou polevou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!