Citronová bábovka
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 4 vejce
- 280 g polohrubé mouky
- 200 g cukru
- 1 vanilkový cukr
- 1 prášek do pečiva
- 100 ml oleje
- 100 ml vody
- citronová šťáva z 1 citronu
- citronová kůra z 1 citronu
- Citronová poleva:
- 200 g moučkového cukru
- 2 lžíce citronové šťávy
- 2-3 lžíce horké vody
Postup Citronová bábovka
Postup přípravy receptu
-
Žloutky utřeme s cukrem a s vanilkovým cukrem, přidáme olej, citrónovou kůru a šťávu.
Pak přidáme mouku s práškem do pečiva a vodu.
Nakonec vmícháme tuhý sníh ušlehaný ze 4 bílků a těsto vlijeme do vymazané a moukou vysypané formy.
Bábovku upečeme při 170°C, 25 - 30 minut.
Připravíme polevu: Citrónovou šťávu utřeme s moučkovým cukrem, přidáme horkou vodu a znovu dobře utřeme.
Upečenou bábovku polijeme citronovou polevou.