Pečené kotlety na pivním zelí
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- vepřové kotlety s kostí
- sůl
- česnek
- olivový olej
- 1 kysané zelí
- sůl
- 1 velká cibule
- 1 lžíce cukru
- 1 láhev černého piva
- nové brambory
Postup Pečené kotlety na pivním zelí
Postup přípravy receptu
-
Kotlety u kosti naklepeme, na okrajích nařízneme a osolíme.Do olivového oleje propasírujeme česnek a kotlety potřeme z obou stran. Dáme do lednice odležet asi na hodinu.
Připravíme si zelí, tak, že na oleji osmahneme cibulku a jakmile začne sklovatět, přidáme lžíci cukru. Za stálého míchání necháme chvíli restovat a přilijeme deci černého piva.
Asi 5 minut necháme dusit a přidáme kysané zelí, které nemusíme proplachovat. Vše podlíváme černým pivem a dusíme do měkka.
Odležené kotlety prudce osmahneme z obou stran. Na zapékací talíř dáme podušené zelí, na které položíme osmažené kotlety. Pokud vám ještě zbylo krapet černého piva, polijte kotlety pivem a dejte zapéct do rozpálené trouby zhruba na 1/2 hodiny.
Nové brambory uvaříme v osolené vodě a podáváme jako přílohu. Já jsem brambory ještě zapekla v troubě.