Pečené kotlety na pivním zelí

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

vepřové kotlety s kostí
sůl
česnek
olivový olej
1 kysané zelí
sůl
1 velká cibule
1 lžíce cukru
1 láhev černého piva
nové brambory

Postup přípravy receptu

  1. Kotlety u kosti naklepeme, na okrajích nařízneme a osolíme.Do olivového oleje propasírujeme česnek a kotlety potřeme z obou stran. Dáme do lednice odležet asi na hodinu.

  2. Připravíme si zelí, tak, že na oleji osmahneme cibulku a jakmile začne sklovatět, přidáme lžíci cukru. Za stálého míchání necháme chvíli restovat a přilijeme deci černého piva.

  3. Asi 5 minut necháme dusit a přidáme kysané zelí, které nemusíme proplachovat. Vše podlíváme černým pivem a dusíme do měkka.

  4. Odležené kotlety prudce osmahneme z obou stran. Na zapékací talíř dáme podušené zelí, na které položíme osmažené kotlety. Pokud vám ještě zbylo krapet černého piva, polijte kotlety pivem a dejte zapéct do rozpálené trouby zhruba na 1/2 hodiny.

  5. Nové brambory uvaříme v osolené vodě a podáváme jako přílohu. Já jsem brambory ještě zapekla v troubě.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!