Žampionová omáčka s kuřecími kousky
Recepty, OmáčkySuroviny
- 2 kuřecí stehenní řízky
- 2 lžíce oleje
- 2 jarní cibulky
- 6-8 žampionů
- 250 ml smetany (ke šlehání nebo na vaření dle chuti)
- šťáva z půlky citronu
- 2 lžičky sušené zeleniny bez ochucovadel
- 1 lžička solamylu
- špetka cukru
- čerstvě mletý pepř
- sůl dle chuti
- 2 stonky hladkolisté petrželky
Postup Žampionová omáčka s kuřecími kousky
Postup přípravy receptu
-
Očištěné maso, bílou část cibulky a žampiony nakrájíme. Rozehřejeme hlubokou pánev, dáme do ní olej, přidáme maso a necháme zatáhnout ze všech stran. Přidáme cibulku a po chvilce míchání i žampiony.
Asi 5 minut restujeme, okořeníme, přidáme zeleninu, podlijeme asi 50 -100 ml vody a promícháme. Přilijeme smetanu, přidáme nasekanou zelenou nať cibulky a přivedeme k varu a vaříme za stálého míchání na mírnější teplotě cca 10 minut. V 50 ml vody rozmícháme solamyl a omáčku zahustíme krátkým povařením.
Na závěr přidáme nasekanou petrželku, citronovou šťávu a podle chuti špetku cukru a soli. Podáváme s těstovinami, rýží nebo knedlíkem.