Bramborovo-mrkvové knedlíčky plněné tofu a sušenými rajčaty přelité petrželkovým olejem
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- Těsto na knedlíky:
- 2 menší brambory uvařené ve slupce – 120 g oloupaných
- 70 g mrkve
- 1/2 vejce
- Asi 7 lžic polohrubé mouky
- Špetka muškátového oříšku
- Sůl
- Náplň:
- 50 g přírodního tofu
- 1 lžíce nastrouhaného parmazánu
- 1/2 vejce
- Asi 1/2 lžičky sušeného česneku
- 1/2 rajče sušené
- Hladkolistá petrželka
- 1–2 lžíce oleje
Postup Bramborovo-mrkvové knedlíčky plněné tofu a sušenými rajčaty přelité petrželkovým olejem
Postup přípravy receptu
-
Do kastrolu nalijeme vodu a dáme vařit.
Mrkev oloupeme a vcelku uvaříme doměkka, necháme vychladnout.
Tofu rozmačkáme vidličkou a smícháme s ostatními surovinami na náplň.
Vychladnuté a oloupané brambory prolisujeme.
Mrkev s polovinou vejce rozmixujeme na kaši a přidáme k prolisovaným bramborám, přidáme mouku, osolíme, ochutíme muškátovým oříškem a rychle zpracujeme těsto. Pokud je těsto příliš lepivé, přidáme ještě trochu mouky.
Těsto rozdělíme na 3 díly. Z každého kusu těsta utvoříme placku, do středu dáme třetinu náplně a zabalíme knedlík.
Knedlíky vložíme do vroucí osolené vody a pod poklicí vaříme 7 minut.
Petržel nasekáme nadrobno a smícháme s olejem. Knedlíky jím na talíři přeléváme.