Bramborovo-mrkvové knedlíčky plněné tofu a sušenými rajčaty přelité petrželkovým olejem

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

Těsto na knedlíky:
2 menší brambory uvařené ve slupce – 120 g oloupaných
70 g mrkve
1/2 vejce
Asi 7 lžic polohrubé mouky
Špetka muškátového oříšku
Sůl
Náplň:
50 g přírodního tofu
1 lžíce nastrouhaného parmazánu
1/2 vejce
Asi 1/2 lžičky sušeného česneku
1/2 rajče sušené
Hladkolistá petrželka
1–2 lžíce oleje

Postup přípravy receptu

  1. Do kastrolu nalijeme vodu a dáme vařit.

  2. Mrkev oloupeme a vcelku uvaříme doměkka, necháme vychladnout.

  3. Tofu rozmačkáme vidličkou a smícháme s ostatními surovinami na náplň.

  4. Vychladnuté a oloupané brambory prolisujeme.

  5. Mrkev s polovinou vejce rozmixujeme na kaši a přidáme k prolisovaným bramborám, přidáme mouku, osolíme, ochutíme muškátovým oříškem a rychle zpracujeme těsto. Pokud je těsto příliš lepivé, přidáme ještě trochu mouky.

  6. Těsto rozdělíme na 3 díly. Z každého kusu těsta utvoříme placku, do středu dáme třetinu náplně a zabalíme knedlík.

  7. Knedlíky vložíme do vroucí osolené vody a pod poklicí vaříme 7 minut.

  8. Petržel nasekáme nadrobno a smícháme s olejem. Knedlíky jím na talíři přeléváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!