Měšec s růžičkovou kapustou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

750 g vepřové kýty
pepř
sůl
200 g růžičkové kapusty
50 g šunky nebo šunkového salámu
80 g slaniny
několik stroužků česneku (podle chuti)
50 g másla nebo rostlinného tuku
30 g hladké mouky
asi 4 dl vývaru.

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na větší plátky, rozklepeme, osolíme, opepříme, do středu dáme několik kapustiček (podle velikosti plátků), posypeme tenkými plátečky česneku, nudličkami šunky a poloviční dávku slaniny také rozdělíme na kapustičky.

  2. Okraje masa stáhneme k sobě do tvaru měšce a ovážeme nití. V pekáčku rozehřejeme tuk a zbylou nakrájenou slaninu, vložíme měšce a pečeme v troubě za občasného polévání a podlévání vývarem nebo vodou. Já po část doby pečení zakrývám povrch pekáče peč. papírem, abych neměla uzávěr měšců moc upečený a vysušený.

  3. Měkké měšce vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem a povaříme. Podáváme s brambory a zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!