Měšec s růžičkovou kapustou
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 750 g vepřové kýty
- pepř
- sůl
- 200 g růžičkové kapusty
- 50 g šunky nebo šunkového salámu
- 80 g slaniny
- několik stroužků česneku (podle chuti)
- 50 g másla nebo rostlinného tuku
- 30 g hladké mouky
- asi 4 dl vývaru.
Postup Měšec s růžičkovou kapustou
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na větší plátky, rozklepeme, osolíme, opepříme, do středu dáme několik kapustiček (podle velikosti plátků), posypeme tenkými plátečky česneku, nudličkami šunky a poloviční dávku slaniny také rozdělíme na kapustičky.
Okraje masa stáhneme k sobě do tvaru měšce a ovážeme nití. V pekáčku rozehřejeme tuk a zbylou nakrájenou slaninu, vložíme měšce a pečeme v troubě za občasného polévání a podlévání vývarem nebo vodou. Já po část doby pečení zakrývám povrch pekáče peč. papírem, abych neměla uzávěr měšců moc upečený a vysušený.
Měkké měšce vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem a povaříme. Podáváme s brambory a zeleninovým salátem.