Rybí pomazánka se sleďů se zázvorem a kapií

Recepty, Pomazánky

Suroviny

2 konzervy sleďů v oleji
2 cm čerstvého strouhaného zázvoru
1 mladá cibulka i s natí
1 odtučněný tvaroh
2 lžičky naložené červené kapie
2 PL másla
pažitka
2 vejce uvařená na tvrdo
šťáva z citrónu
drcený zelený pepř

Postup přípravy receptu

  1. Sledě v oleji dáme do misky, zázvor nastrouháme a vylisujeme z něj šťávu.

  2. Cibulku pokrájíme na malé kostičky, vejce pokrájíme na menší kousky a ostatní uvedené ingredience přidáme ke sleďům.

  3. Ručně nebo šlehačem vše pak jemně našleháme do pěny.

  4. Dochutíme zeleným pepřem, solí a citrónovou šťávou. Podáváme s celozrnným pečivem, zdobíme bylinkama.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!