Rybí pomazánka se sleďů se zázvorem a kapií
Recepty, PomazánkySuroviny
- 2 konzervy sleďů v oleji
- 2 cm čerstvého strouhaného zázvoru
- 1 mladá cibulka i s natí
- 1 odtučněný tvaroh
- 2 lžičky naložené červené kapie
- 2 PL másla
- pažitka
- 2 vejce uvařená na tvrdo
- šťáva z citrónu
- drcený zelený pepř
Postup Rybí pomazánka se sleďů se zázvorem a kapií
Postup přípravy receptu
-
Sledě v oleji dáme do misky, zázvor nastrouháme a vylisujeme z něj šťávu.
Cibulku pokrájíme na malé kostičky, vejce pokrájíme na menší kousky a ostatní uvedené ingredience přidáme ke sleďům.
Ručně nebo šlehačem vše pak jemně našleháme do pěny.
Dochutíme zeleným pepřem, solí a citrónovou šťávou. Podáváme s celozrnným pečivem, zdobíme bylinkama.