Měšec v alobalu

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

vepřové plátky
krůtí prsa
šunka
žampiony
čerstvá červená paprika
čerstvá zelená paprika
čerstvá žlutá paprika
cibule
brambory
grilovací koření
sůl
pepř
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Nejdřív nachystáme alobal na měšce - cca 20x20 cm, ve dvojité vrstvě na každý měšec.

  2. Vepřové plátky lehce osolíme a opepříme. Krůtí prsa nakrájíme na kousky a na chvíli naložíme do směsi olivového oleje a grilovacího koření.

  3. Brambory očistíme a okrájíme, nakrájíme na kousky a posypeme grilovacím kořením.

  4. Papriky nakrájíme na kousky, žampiony na poloviny (nebo i na čtvrtky) a cibuli na kolečka. Šunku nakrájíme na kousky (čtverečky).

  5. Na každý alobalový čtverec položíme jeden plátek vepřového masa, několik kousků každé papriky, několik kousků žampionů, šunku, kolečka cibule, brambory a krůtí kousky.

  6. Rozdělíme to všechno rovnoměrně. Alobal zabalíme do tvaru měšce, aby šťáva nevytekla.

  7. Rozehřejeme troubu na 200 °C a měšce do ní vložíme naskládané na pekáči nebo na plechu. Zkontrolujeme po cca 20 minutách pečení.

  8. Pečeme, než je obojí maso a brambory měkké a pořádně propečené.

  9. Po vytažení z trouby měšce rozbalíme a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!