Měšec v alobalu
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- vepřové plátky
- krůtí prsa
- šunka
- žampiony
- čerstvá červená paprika
- čerstvá zelená paprika
- čerstvá žlutá paprika
- cibule
- brambory
- grilovací koření
- sůl
- pepř
- olivový olej
Postup Měšec v alobalu
Postup přípravy receptu
-
Nejdřív nachystáme alobal na měšce - cca 20x20 cm, ve dvojité vrstvě na každý měšec.
Vepřové plátky lehce osolíme a opepříme. Krůtí prsa nakrájíme na kousky a na chvíli naložíme do směsi olivového oleje a grilovacího koření.
Brambory očistíme a okrájíme, nakrájíme na kousky a posypeme grilovacím kořením.
Papriky nakrájíme na kousky, žampiony na poloviny (nebo i na čtvrtky) a cibuli na kolečka. Šunku nakrájíme na kousky (čtverečky).
Na každý alobalový čtverec položíme jeden plátek vepřového masa, několik kousků každé papriky, několik kousků žampionů, šunku, kolečka cibule, brambory a krůtí kousky.
Rozdělíme to všechno rovnoměrně. Alobal zabalíme do tvaru měšce, aby šťáva nevytekla.
Rozehřejeme troubu na 200 °C a měšce do ní vložíme naskládané na pekáči nebo na plechu. Zkontrolujeme po cca 20 minutách pečení.
Pečeme, než je obojí maso a brambory měkké a pořádně propečené.
Po vytažení z trouby měšce rozbalíme a podáváme.