Vepřová játra s cibulovou omáčkou

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

600 g vepřových jater
100 g másla
3 cibule
80 g slaniny
150 g žampionů
100 ml červeného vína
200 ml masového vývaru (bujon)
1 PL brusinek
100 ml smetany
sůl, pepř
tymián

Postup přípravy receptu

  1. Játra nakrájíme na plátky, ochutíme čerstvě umletým pepřem a tymiánem.

  2. Játra opečeme na pánvi dozlatova a vyndáme na talíř.

  3. Na výpeku orestujeme slaninu, přidáme cibuli nakrájenou na nudličky, žampiony na plátky a opečeme. Přilijeme víno, krátce povaříme, zalijeme vývarem a zredukujeme na polovinu.

  4. Závěrem přidáme kousek másla, lžíci brusinek a omáčku zjemníme smetanou. Podáváme s pečenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!