Vepřová játra s cibulovou omáčkou
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 600 g vepřových jater
- 100 g másla
- 3 cibule
- 80 g slaniny
- 150 g žampionů
- 100 ml červeného vína
- 200 ml masového vývaru (bujon)
- 1 PL brusinek
- 100 ml smetany
- sůl, pepř
- tymián
Postup Vepřová játra s cibulovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Játra nakrájíme na plátky, ochutíme čerstvě umletým pepřem a tymiánem.
Játra opečeme na pánvi dozlatova a vyndáme na talíř.
Na výpeku orestujeme slaninu, přidáme cibuli nakrájenou na nudličky, žampiony na plátky a opečeme. Přilijeme víno, krátce povaříme, zalijeme vývarem a zredukujeme na polovinu.
Závěrem přidáme kousek másla, lžíci brusinek a omáčku zjemníme smetanou. Podáváme s pečenými brambory.