Strapačky se zelím a uzeným trochu jinak
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1 kg brambor
- hrubá mouka
- hladká mouka (půl na půl. Množství podle potřeby) Dneska každá váží jinak.
- 2 ks Vejce
- sádlo na omaštění
- cukr do zelí
- Sůl
- trochu pepře
- 1 ks velké cibule
- 20 dkg slaniny (špeku)
- vařené uzené maso (bok, krkovička..)
- 0,5 kg kysané zelí
Postup Strapačky se zelím a uzeným trochu jinak
Postup přípravy receptu
-
Nastrouhejte brambory do misky a nechte chvilku odstát. Slijte polovinu vody a zamíchejte vejce, osolte, přidejte pepř a mouku, aby vzniklo vláčné těsto.
A teď ta finta. Do kastrolu s vařící osolenou vodou dělejte z těsta lžící velké noky asi jako polovina vajíčka. Uvařené poznáte, jak vyplavou, tak přidejte 5 minut a je hotovo. Vyberte postupně sítem a omaštěte sádlem.
Zelí uvařte opravdu jenom s trochou cukru. Slaninu opečte s cibulkou na přelití. Maso nakrájejte na plátky a dejte zvlášť na talíř strapačky, zelí a maso. Strapačky přelijte cibulkou se slaninou.