Strapačky s uzeným masem a kysaným zelím
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- Těsto:
- 1 kg brambor
- 5 vajec
- 250 g polohrubé mouky
- Strapačky:
- 2 střední cibule
- 200 g uvařeného uzeného masa
- 400 g kysaného zelí
- 3 lžíce sádla
- 4 lžíce krupicového cukru
- sůl
- pepř
- 2 lžíce pokrájených lístků hladkolisté petržele na posypání
Postup Strapačky s uzeným masem a kysaným zelím
Postup přípravy receptu
-
Brambory nastrouháme na jemném struhadle a ještě trochu rozmixujeme.
Smícháme s moukou, vejci a osolíme.
Přes síto (na halušky) protlačujeme těsto do hrnce s osolenou vařící vodou. Když noky vyplavou, vaříme ještě půl minuty. Scedíme a necháme okapat.
Na rozehřátém sádle necháme zesklovatět na kostičky nakrájenou cibuli a uzené maso.
Přidáme okapané zelí, ochutíme solí, pepřem a cukrem.
Nakonec přidáme uvařené noky a promícháme. Na talíři dozdobíme petrželí.