Strapačky s uzeným masem a kysaným zelím

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

Těsto:
1 kg brambor
5 vajec
250 g polohrubé mouky
Strapačky:
2 střední cibule
200 g uvařeného uzeného masa
400 g kysaného zelí
3 lžíce sádla
4 lžíce krupicového cukru
sůl
pepř
2 lžíce pokrájených lístků hladkolisté petržele na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Brambory nastrouháme na jemném struhadle a ještě trochu rozmixujeme.

  2. Smícháme s moukou, vejci a osolíme.

  3. Přes síto (na halušky) protlačujeme těsto do hrnce s osolenou vařící vodou. Když noky vyplavou, vaříme ještě půl minuty. Scedíme a necháme okapat.

  4. Na rozehřátém sádle necháme zesklovatět na kostičky nakrájenou cibuli a uzené maso.

  5. Přidáme okapané zelí, ochutíme solí, pepřem a cukrem.

  6. Nakonec přidáme uvařené noky a promícháme. Na talíři dozdobíme petrželí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!