Jablkové chutney

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

1,25 kg jablek (nakyslých, odjádřených, nahrubo nakrájených včetně slupky)
625 g cibule (nahrubo nakrájené)
2 citrony (na tenké půlplátky)
300 g hrozinek
2 stroužky česneku (jemně nasekané)
500 ml ovocného octa
400 g tmavého cukru (může být i světlý, ale tmavý je lepší)
1 lžíce soli
1 lžička zázvoru (mletého)
1 lžička mleté skořice
1 lžička kurkumy (mleté)

Postup přípravy receptu

  1. Jablka, cibuli, citron, hrozinky, česnek a ocet dáme do kastrolu, uvedeme do varu a 15-20 minut necháme probublávat. Jablka musí změknout, ale nerozvařit se.

  2. Přidáme cukr, promícháme, mírně vaříme 30-45 minut, dokud směs nezhoustne. Odstavíme a vmícháme sůl a koření.

  3. Naplníme do horkých sklenic a uzavřeme.

  4. Proležené je za měsíc.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!