Zapečené gnocchi s kuřecím masem, se třemi druhy sýrů

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 větší kuřecí prsa
gnocchi
dcl smetany
2 dcl kuřecího vývaru
hrst strouhané nivy
hrst strouhaného parmazánu
hrst strouhaného čedaru
sušená rajčata v oleji
asi 50 g sušené šunky
sůl
pepř
2 stroužky česneku
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve restujeme maso, které jsem nakrájela na medailonky a okořenila.

  2. Pak maso vyjmeme a do výpečku dáme na plátky česnek, restujeme opět a zalijeme vývarem.

  3. Přidáme sýry a necháme rozpustit.

  4. Nakonec přilijeme smetanu, krátce povaříme a vypneme.

  5. Gnochi uvaříme dle návodu.

  6. Připravíme si zapékací mísu, kterou si vymažeme olejem.

  7. Na dno dáme gnochi, pak maso, nakrájené rajčata, natrhanou šunku a zalijeme omáčkou. Vše ještě dosolíme a opepříme.

  8. Posypeme posekanou petrželkou. Nahoru dáme ještě gnochi a zapečeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!