Exotické ovocné chutney

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

250 g pomerančů omytých, nakrájených na tenké půlplátky
1 ananas okrájený, odjádřený, (na 2 cm kostky)
500 g jablek oloupaných, odjádřených, nahrubo nakrájených
300 g sušených meruněk máčených, nahrubo nakrájených
250 g čerstvé kukuřice (kukuřičných klásků na 2 cm špalíčky)
800 ml bílého vinného octa
500 g hnědého cukru (možno použít i bílý)
3-4 čerstvé červené chilli větší, bez semínek, nasekané
2 lžíce černých hořčičných semínek
2 lžíce soli
1 lžíce celého zeleného pepře
100 g máty nahrubo nasekané

Postup přípravy receptu

  1. Všechno ovoce, kukuřici a ocet dáme do kastrolu, uvedeme do varu a pak 15 minut necháme probublávat.

  2. Přidáme hořčičná semínka, chilli, pepř, cukr a za stálého míchání mírně vaříme 50-60 minut, dokud směs nezhoustne.

  3. Odstavíme, vmícháme mátu, naplníme do horkých sklenic a uzavřeme. Chutney je hotové za měsíc, avšak po delší době je přímo fantastické.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!