Grilovaný losos marinovaný v exotické marinádě.

Recepty, Ryby

Suroviny

4 porce čerstvého lososa (po 200g)
1/4 hrnku třtinového cukru
1/4 hrnku sójové omáčky
1/2 hrnku rozmixovaného čerstvého ananasu
3 polévkové lžíce červeného vinného octa
3 stroužky (utřeného) česneku
1 polévková lžíce citronové šťávy
1 kávová lžička mletého zázvoru
1/2 kávové lžičky mletého černého pepře
1/2 kávové lžičky tabasca

Postup přípravy receptu

  1. Všechny ingredience (krom lososa) promícháme.

  2. Pokud budeme grilovat na kontaktním grilu, použijeme na marinování veškerou marinádu. Pokud budeme grilovat na dřevěném uhlí, oddělíme si trochu marinády na potírání. Do zbytku marinády naložíme lososa. Minimálně na 2 hodiny, ale přes noc je to lepší.

  3. Rozehřejeme gril a dáme okapaného lososa. V případě kontaktního grilu asi na 7 - 10 minut. V případě grilování na uhlí dáme lososa na gril nejdříve kůží dolů asi na 10 minut. Průběžně potíráme marinádou. Otočíme a grilujeme ještě asi 5 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!