Dršťková polévka - dnes s baby mrkvičkou, kousky masa a rajčátkama
Recepty, PolévkySuroviny
- 750 g předvařených hovězích drštěk
- 100 g uvařeného uzeného masa
- 60 g slaniny
- 1 cibule
- petrželka nebo libeček
- 2 stroužky česneku
- 6 baby mrkviček
- 50 g hladké mouky
- vývar z drštěk
- pepř
- sůl
- chilli paprička
- 2 PL sušených rajčátek
- gulášová paprika
Postup Dršťková polévka - dnes s baby mrkvičkou, kousky masa a rajčátkama
Postup přípravy receptu
-
Dobře očištěné a v teplé vodě proprané předvařené hovězí dršťky nakrájíme na menší kousky a dáme povařit, nejlépe do tlakového hrnce.
Vodu po dovaření ještě osolíme a vše přecedíme, měkké dršťky zchladíme studenou vodou.
V druhém hrnci si rozškvaříme slaninku, pokrájenou na malé kostičky, na ni dáme zpěnit červenou gulášovou papriku a pokrájenou cibuli, 2 lžíce nakrájených sušených rajčátek, česnek.
Když se všechny suroviny pěkně spojí, pak vše zasypeme hladkou moukou a promícháme.
Zalijeme vývarem z drštěk a přidáme baby mrkvičky.
Necháme ještě chvíli povařit, aby byly mrkvičky měkké a nakonec už jen přidáme chilli papričku /není nutná, jen pro pikantní chuť/ a zpět vložíme i uvařené drštky, pokrájené uzené maso a polévku dochutíme majoránkou, solí, pepřem, petrželkou nebo libečkem a podáváme.