Vepřová panenka na sečuánském pepři, s jablky a žampiony
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- šál vepřové panenky
- sůl
- sečuánský pepř
- pár kapek Worcestru
- trochu oleje
- 4 žampiony
- 2 jablíčka
- brambory
Postup Vepřová panenka na sečuánském pepři, s jablky a žampiony
Postup přípravy receptu
-
Maso osolíme, opepříme, trochu pokapeme worcestrovou omáčkou a olejem. Takto necháme pár hodin odpočinout.
Pak maso vyjmeme a rozpálíme pár kapek oleje na pánvi, kde panenku opečeme ze všech stran aspoň 3 minuty. Zabalíme ji do alobalu a dopečeme 15 minut na 200°C. Kdo chce růžovější stačí 10 minut.
Na pánvi do výpeku dáme kousek másla a přidáme pokrájené žampiony a jablka na plátky. Restujeme, osolíme a opepříme. Podlijeme lehce vodou.
Brambory jsme si uvařily ve slupce a poté horké obalili v rozpuštěném másle s petrželkou.
Po upečené panenku necháme stát ještě pár minutek a pak můžeme servírovat.