Kachní prsa se švestkovo-jablkovou omáčkou
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 kachní prsa
- sůl
- pepř
- ---
- 1 kyselejší jablko
- 4-5 větších čerstých švestek
- 100-150 ml jablečného džusu
- snítka tymiánu
- lžíce sladké chilli omáčky
- lžíce bílého octu balsamico
- 1/2 lžičky mletého zázvoru
- 2 hřebíčky
- sůl
- pepř
Postup Kachní prsa se švestkovo-jablkovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Omytá a osušená prsa nakrájíme na kůži na kostičky. Na suchou pánev je dáme kůži dolů a opékáme z každé strany asi 4-5 minut. Předěláme je do pekáčku, kolem dáme nakrájené ovoce a zakápneme dvěma lžícemi výpeku.
Pekáček přikryjeme a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 st, cca 10 minut do měkka (podle velikosti masa. Hotové maso zabalíme do alobalu a dáme odpočinout. Z pekáčku vrátíme směs na pánev.
Podlijeme polovinou džusu, přidáme ocet, chilli a koření. Vaříme do změknutí a zhoustnutí. Podle potřeby doléváme džus. Nakonec to projedeme mixérem do hladké omáčky a dochutíme. Maso nakrájíme na plátky a na talíři přelijeme omáčkou. Podáváme s opečenými bramborami.