Kachní prsa se švestkovo-jablkovou omáčkou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kachní prsa
sůl
pepř
---
1 kyselejší jablko
4-5 větších čerstých švestek
100-150 ml jablečného džusu
snítka tymiánu
lžíce sladké chilli omáčky
lžíce bílého octu balsamico
1/2 lžičky mletého zázvoru
2 hřebíčky
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Omytá a osušená prsa nakrájíme na kůži na kostičky. Na suchou pánev je dáme kůži dolů a opékáme z každé strany asi 4-5 minut. Předěláme je do pekáčku, kolem dáme nakrájené ovoce a zakápneme dvěma lžícemi výpeku.

  2. Pekáček přikryjeme a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 st, cca 10 minut do měkka (podle velikosti masa. Hotové maso zabalíme do alobalu a dáme odpočinout. Z pekáčku vrátíme směs na pánev.

  3. Podlijeme polovinou džusu, přidáme ocet, chilli a koření. Vaříme do změknutí a zhoustnutí. Podle potřeby doléváme džus. Nakonec to projedeme mixérem do hladké omáčky a dochutíme. Maso nakrájíme na plátky a na talíři přelijeme omáčkou. Podáváme s opečenými bramborami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!