Játrový nudlový pudding Retro

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

1 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
trocha studeného mléka
1-2 vejce
nudle
játra telecí nebo vepřová játra
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Rozpustíme lžíci másla a přidáme lžíci mouky, zalijeme studeným mlékem a necháme povařit na hustší kaši.

  2. Do vychladlého přidáme 1-2 žloutky, vařené scezené a již vychladlé nudle, na kousky nakrájené telecí nebo vepřová játra a to libovolné množství. Osolíme a naposled vmícháme tuhý sníh z bílků.

  3. Pudingovou formu vymažeme máslem, vysypeme strouhanou houskou, naplníme hmotou a vaříme v páře asi tři čtvrtě hodiny.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!