Linecký koláč s hruškami a čokoládou
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 350 g hladké mouky
- 175 g másla
- 60 g moučkového cukru
- 1 vejce
- špetička soli
- Náplň:
- 2-3 zralé hrušky (měly by být oloupané, ale já ovoce, pokud nemá moc ošklivou slupku, neloupu)
- citronová sťáva
- sušenky amaretti viz. poznámka
- hořká čokoláda
- hnědý cukr
Postup Linecký koláč s hruškami a čokoládou
Postup přípravy receptu
-
Z ingrediencí na těsto vytvoříme klasické linecké těsto, 3/4 ho rozválíme a vložíme do máslem vymazané koláčové formy. Dno poklademe nadrcenými asi 10-12 sušenkami, na to rozložíme nakrájené hrušky. Pokapeme je citronovou šťávou, aby nezhnědly.
Povrch ozdobíme zbylými kousky těsta obalenými v cukru (po upečení budou hezky křupavé). Mohou to být kuličky nebo různé tvary vykrájené formičkami.
Mezi těsto nasypeme kousky čokolády a pečeme v troubě vyhřáté na 160-170°C do zrůžovění.