Linecký koláč s hruškami a čokoládou

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
350 g hladké mouky
175 g másla
60 g moučkového cukru
1 vejce
špetička soli
Náplň:
2-3 zralé hrušky (měly by být oloupané, ale já ovoce, pokud nemá moc ošklivou slupku, neloupu)
citronová sťáva
sušenky amaretti viz. poznámka
hořká čokoláda
hnědý cukr

Postup přípravy receptu

  1. Z ingrediencí na těsto vytvoříme klasické linecké těsto, 3/4 ho rozválíme a vložíme do máslem vymazané koláčové formy. Dno poklademe nadrcenými asi 10-12 sušenkami, na to rozložíme nakrájené hrušky. Pokapeme je citronovou šťávou, aby nezhnědly.

  2. Povrch ozdobíme zbylými kousky těsta obalenými v cukru (po upečení budou hezky křupavé). Mohou to být kuličky nebo různé tvary vykrájené formičkami.

  3. Mezi těsto nasypeme kousky čokolády a pečeme v troubě vyhřáté na 160-170°C do zrůžovění.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!