Provensálské krůtí maso
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- jakékoliv krůtí maso (měla jsem stehno)
- 1 větší cibule
- 5 stroužků česneku
- provensálské koření
- koření na pečené kuře
- 1 lžíce Solamylu
- sůl
- trochu másla na vymazání pekáčku
Postup Provensálské krůtí maso
Postup přípravy receptu
-
Pekáček si vymažeme máslem, maso osolíme, posypeme ze všech stran kořením na pečené kuře a nakonec provensálským kořením a to dost, dáme do pekáče, podlijeme vodou, přikryjeme, dáme péct do vyhřáté trouby. Po půl hodině pečení přisypeme kolem masa cibuli na proužky, česnek na plátky, je-li třeba přilijeme vodu, abychom měli dost šťávy. Ke konci pečení si v malém množství vody rozpustíme solamyl, přilijeme do pekáčku, promícháme a necháme ještě 15 minut péct.