Focaccia se šalvějí z domácí pekárny
Recepty, Domácí pekárnaSuroviny
- 210 ml vody
- 1 lžíce olivového oleje
- 350 g pšeničná chlebová mouka
- 1 lžička soli
- 1 lžička cukru krupice
- 1 lžička sušeného droždí
- 2 lžíce sušené šalvěje
- 2 stroužky česneku
- olivový olej na potření
- hrubozrnná sůl
Postup Focaccia se šalvějí z domácí pekárny
Postup přípravy receptu
-
Do nádoby pekárny nalijeme vodu, olivový olej, zasypeme moukou. Do jednoho rohu dáme sůl, do protějšího cukr a doprostřed sušené droždí a zapneme program těsto. (cca hodina a půl).
Těsto vyndáme, opatrně do něj vmícháme šalvěj a vyválíme na placku o průměru 25 cm.
Přendáme na plech s pečícím papírem potřeným olejem a necháme půlhodiny kynout.
Poté do placky uděláme prsty hluboké důlky a necháme kynout ještě další půl hodiny.
Mezitím rozehřejeme troubu na 200°C. Placku potřeme olejem a posypeme nasekaným česnekem a hrubozrnnou solí.
Pečeme 25-30 minut.