Focaccia podle Romana Pauluse
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- 500 g hladké mouky
- 300 ml vlažné vody
- 20 g droždí
- 1 lžička soli
- 40 g olivového oleje + na potření
- olivy černé a zelené s papričkou
- sušená naložená rajčata
- sekaný rozmarýn
- tymián
- mořská sůl na posyp
Postup Focaccia podle Romana Pauluse
Postup přípravy receptu
-
V robotu propracujeme mouku promíchanou se solí, přidáme olej a droždí rozmíchané ve vlažné vodě, které jsme nechali 15 minut odpočinout. Těsto necháme vykynout přikryté utěrkou.
Do vykynutého těsta vpracujeme nakrájená rajčata a olivy, rozmarýn a tymián. Těsto rozdělíme na stejné díly, vytvoříme placičky, uděláme do nich důlky a potřeme olivovým olejem. Necháme ještě kynout na plechu, pak vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 200 stupňů, po chvíli teplotu stáhneme na 180 a dopečeme.
Hotové ještě horké potřeme olivovým olejem a posypeme mořskou solí.