Linecký koláč se sněhem a marmeládou

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
2 vejce - bílky zvlášť
50 g moučkového cukru
160 g másla
250 g hladké mouky
1 rovná kávová lžička prášku do pečiva
citronová kůra
Sníh:
2 bílky
150 g moučkového cukru
3+3 lžíce pomerančové (nebo jiné citrusové) marmelády

Postup přípravy receptu

  1. Zpracujeme klasické linecké těsto a rozdělíme na dvě poloviny. Jednu polovinu rozválíme do kruhu a vložíme do koláčové nebo dortové formy o průměru 26-28 cm.

  2. Těsto potřeme 3 lžícemi marmelády, přiklopíme druhou částí rozváleného těsta, propícháme vidličkou.

  3. Z bílků a cukru vyšleháme hustý sníh, potřeme jím těsto ve formě.

  4. Zbylou marmeládu přepasírujeme, vložíme do sáčku s úzkou hladkou zdobičkou a do sněhu nakreslíme marmeládou mřížku.

  5. Pečeme v troubě při 180°C asi 30 minut, hlídáme, aby se nespálil sníh.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!