Linecký koláč se sněhem a marmeládou
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 2 vejce - bílky zvlášť
- 50 g moučkového cukru
- 160 g másla
- 250 g hladké mouky
- 1 rovná kávová lžička prášku do pečiva
- citronová kůra
- Sníh:
- 2 bílky
- 150 g moučkového cukru
- 3+3 lžíce pomerančové (nebo jiné citrusové) marmelády
Postup Linecký koláč se sněhem a marmeládou
Postup přípravy receptu
-
Zpracujeme klasické linecké těsto a rozdělíme na dvě poloviny. Jednu polovinu rozválíme do kruhu a vložíme do koláčové nebo dortové formy o průměru 26-28 cm.
Těsto potřeme 3 lžícemi marmelády, přiklopíme druhou částí rozváleného těsta, propícháme vidličkou.
Z bílků a cukru vyšleháme hustý sníh, potřeme jím těsto ve formě.
Zbylou marmeládu přepasírujeme, vložíme do sáčku s úzkou hladkou zdobičkou a do sněhu nakreslíme marmeládou mřížku.
Pečeme v troubě při 180°C asi 30 minut, hlídáme, aby se nespálil sníh.