Středomořská stehýnka

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 kuřecí stehna
asi 10 žampionů
4 rajčata
1 cibule
hrst černých oliv
4 stroužky česneku
sůl
bazalka
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Na olivovém oleji si orestujeme cibuli nakrájenou na tenké půlměsíčky, přidáme na plátky pokrájené žampiony a za chvilku oloupaná nakrájená rajčata, nasekaný česnek, bazalku, olivy a osolíme.

  2. Provaříme jen minutku a pak celé nalijeme do pekáčku.

  3. Na to naklademe osolená stehna a pečeme v troubě na 200°C do měkka. Při pečení podléváme šťávou. V rámci úspory jednoho nádobí, jsem taktéž zkusila všechny suroviny prostě hodit do pekáče, na to kuře, podlila, zakápla olivovým olejem a pekla. A myslím, že výsledek byl stejný, jako v prvním případě, jen jsem prostě nic nepředvářela. Přeji dobrou chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!