Výborná bábovka
Recepty, MoučníkySuroviny
- 1/2 hrnku celozrnné mouky hladké
- 1 hrnek hladké mouky
- 3/4 hrnku hrubé mouky (podle konzistence těsta)
- 1/2 hrnku cukru – můžete nahradit medem
- prášek do pečiva
- vanilkový cukr
- 3 vejce
- 1/2 smetany (12%)
- 1,5 mléka
- 1/2 hrnku oleje
- lžíce skořice
- nastrouhané jablko
- mrkev
- Kakao
- karob na obarvení části těsta
Postup Výborná bábovka
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve smícháme sypké, poté mokré suroviny. Do poloviny těsta můžete přidat kakao/karob na ozdobení.
Těsto dáme péct na 180°C cca na 1 hodinu a 10 minut. Bábovka je krásně vláčná.