Vepřová kýta se sterilovanou paprikou a kozími rohy

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 kg vepřové kýty
1 menší sklenice sterilované papriky
5 kozích rohů (záleží na každém, jak moc má rád pikantní)
3 větší cibule
4 stroužky česneku
kousek másla
koření (majoránka, tymián, sůl a pepř dle chuti)
voda na podlití

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso nakrájíme na plátky, trochu naklepeme. Potom maso osolíme a opepříme z obou stran a vložíme do pekáčku. Připravíme si směs, kterou navrstvíme na maso.

  2. Cibuli a česnek si nakrájíme nadrobno, přidáme na proužky nakrájenou sterilovanou papriku a pokrájené kozí rohy (vnitřek kozích rohů jsem odstranila). Vše co jsme si nakrájeli nasypeme do misky.

  3. Ve skleničce si rozpustíme kousek másla a přidáme k tomu majoránku a tymián podle chuti a ještě trochu soli. Přidáme k nakrájeným surovinám v misce a vše pořádně promícháme. Směs navrstvíme lžící na plátky masa.

  4. Podlijeme trochou vody a přikryjeme. Pečeme na 200°C cca 40-45 minut. Potom plech odkryjeme a dopékáme na 150°C asi 10 minut. Pokud je třeba tak podléváme vodou.

  5. Maso při pečení občas přelijeme výpekem. Podáváme nejlépe s bramborovou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!