Jahodovo-malinový dortík s Pedro Frujty
Recepty, DortySuroviny
- Korpus:
- 5 vajec
- 10 lžic polohrubé mouky
- 10 lžic cukru (může být i třtinový)
- 10 lžic horké vody
- 1 lžička prášku do pečiva
- Krém:
- 300 g jahod
- 150 g (1 vanička) malin
- 200 g (2 tabulky) bílé čokolády
- 200 ml (1 balení) zakysané smetany
- 250 ml (1 balení) tvarohu
- 200 ml (1 balení) smetany ke šlehání
- prášková želatina (1 balení)
- Ozdoba:
- 1 balení Pedro Frujty Superželé Ovobobule
- 200 g jahod
- 150 g (1 vanička) malin
Postup Jahodovo-malinový dortík s Pedro Frujty
Postup přípravy receptu
-
Předehřejeme si troubu na 200 °C a začneme s přípravou těsta.
Oddělíme si žloutky od bílků a ušleháme sníh. Žloutky utřeme s cukrem a přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva. Pomocí stěrky vmícháme sníh.
Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy o průměru 23 cm. Pokud zvolíte formu menší, vyjde vám korpus na dvě prokrojení. Pečeme cca 25 minut.
Na vodní lázni rozpustíme bílou čokoládu, kterou necháme mírně zchladnout. Poté do ní namáčíme jahody připravené na ozdobu, které odkládáme na tác vyložený pečícím papírem. Jahody v čokoládě dáme ztuhnout do lednice.
Zbytek čokolády smícháme s tvarohem, zakysanou smetanou, smetanou ke šlehání a práškovou želatinou, připravenou dle návodu na obalu.
Do poloviny krému přidáme maliny a zbylé jahody nakrájené na kostičky. Oba krémy dáme cca na 20 minut ztuhnout do lednice, aby se s nimi lépe pracovalo.
Vychladlý korpus prořízneme, naplníme jahodovo-malinovým krémem a vršek dortu ozdobíme bílým krémem, na který položíme jahody v čokoládě, zbytek malin a bonbónky Pedro Frujty. Dáme alespoň na hodinu ztuhnout do lednice.