Jahodovo-malinový dortík s Pedro Frujty

Recepty, Dorty

Suroviny

Korpus:
5 vajec
10 lžic polohrubé mouky
10 lžic cukru (může být i třtinový)
10 lžic horké vody
1 lžička prášku do pečiva
Krém:
300 g jahod
150 g (1 vanička) malin
200 g (2 tabulky) bílé čokolády
200 ml (1 balení) zakysané smetany
250 ml (1 balení) tvarohu
200 ml (1 balení) smetany ke šlehání
prášková želatina (1 balení)
Ozdoba:
1 balení Pedro Frujty Superželé Ovobobule
200 g jahod
150 g (1 vanička) malin

Postup přípravy receptu

  1. Předehřejeme si troubu na 200 °C a začneme s přípravou těsta.

  2. Oddělíme si žloutky od bílků a ušleháme sníh. Žloutky utřeme s cukrem a přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva. Pomocí stěrky vmícháme sníh.

  3. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy o průměru 23 cm. Pokud zvolíte formu menší, vyjde vám korpus na dvě prokrojení. Pečeme cca 25 minut.

  4. Na vodní lázni rozpustíme bílou čokoládu, kterou necháme mírně zchladnout. Poté do ní namáčíme jahody připravené na ozdobu, které odkládáme na tác vyložený pečícím papírem. Jahody v čokoládě dáme ztuhnout do lednice.

  5. Zbytek čokolády smícháme s tvarohem, zakysanou smetanou, smetanou ke šlehání a práškovou želatinou, připravenou dle návodu na obalu.

  6. Do poloviny krému přidáme maliny a zbylé jahody nakrájené na kostičky. Oba krémy dáme cca na 20 minut ztuhnout do lednice, aby se s nimi lépe pracovalo.

  7. Vychladlý korpus prořízneme, naplníme jahodovo-malinovým krémem a vršek dortu ozdobíme bílým krémem, na který položíme jahody v čokoládě, zbytek malin a bonbónky Pedro Frujty. Dáme alespoň na hodinu ztuhnout do lednice.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!