Mleté řízky s Romadurem (tvarůžky)
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 300 g mletého masa mix nebo z plece
- 100 g Romaduru nebo tvarůžků
- 1 malá cibule
- sůl - opatrně!
- pepř mletý
- 3 lžíce smetany ke šlehání nebo na vaření
- polohrubá mouka
- rozšlehané vejce
- strouhanka
- sádlo nebo olej na smažení
Postup Mleté řízky s Romadurem (tvarůžky)
Postup přípravy receptu
-
Mleté maso dáme do mísy, na velkých slzách struhadla přistrouháme Romadur nebo tvarůžky, přidáme smetanu, velmi jemně pokrájenou malou cibuli, opepříme a osolíme. Vše dobře propracujeme a v mokrých rukách tvoříme placičky, které obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance.
Smažíme v pánvi s rozehřátým tukem z obou stran dozlatova.
Podáváme s bramborovou přílohou dle chuti nebo čerstvým chlebem a sklenicí chlazeného piva. Výborné jsou i vychladlé.