Plněné papriky v přírodní zeleninové šťávě

Recepty, Mleté maso

Suroviny

300 g mletého masa mix
200 g uvařených brambor(1 větší brambora)
50 g gazdovské slaniny
30 g špeku
1 vejce
3 stroužky prolisovaného česneku
3 polévkové lžíce nakrájené pažitky
a libečku
7 větších bílých paprik
3 cibule
3 rajčata
1 polévková lžíce oleje
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. V hlubší pánvi na rozehřátém oleji osmažíme do zlaté barvy na drobné kostičky pokrájenou slaninu se špekem. Z tuku vytáhneme a odložíme na později.

  2. Uvařenou bramboru jemně nastrouháme, přidáme mleté maso, jednu nadrobno pokrájenou cibulí, prolisovaný česnek, vejce, zelené bylinky, mírně osolíme a opepříme. Dále přidáme polovinu osmažené slaniny se špekem a vše dobře promícháme.

  3. Rajčata nakrájíme na menší kousky. Z paprik odkrojíme vršky, očistíme od jadřinců a papriky naplníme masovou směsí. Vršky nakrájíme na drobnější kousky, zbývající 2 cibule nakrájíme na tenké půlměsíčky a dáme společně orestovat na 2 minutky do tuku po slanině. Přidáme zbytek z odložené slaniny, trochu osolíme, opepříme, promícháme a přemístíme do zapékací nádoby. Přidáme pokrájená rajčata, naskládáme naplněné papriky a podlijeme 1 dl horké vody.

  4. Vložíme do předehřáté trouby, kde na plný výkon pečeme přikryté poklicí, nebo alobalem 20 minut. Poté troubu ubereme na 3/4výkon, poklici odstraníme a ještě 15 minut dopékáme. Můžeme podávat s rýží a přírodní zeleninovou šťávou. Nebo také můžeme pariky vyjmout stranou, šťávu se zeleninou ponorným mixérem rozmixovat a budeme mít hustější omáčku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!