Pohankový salát
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 200 g pohanky
- 1 citron
- 1 hlávka ledového salátu
- 1 blanšírovaná cibule
- 1 kelímek zakysané smetany
- 1 polévková lžíce sušeného česneku
- sůl
- pepř
Postup Pohankový salát
Postup přípravy receptu
-
Opranou pohanku krátce (cca 1 minutu) povaříme ve vodě, do které jsme přidali šťávu z 1/2 citronu. Uvařenou necháme 30 minut dojít v kastrolu v teple do měkka. Poté ji zcedíme, ale vody by mělo být tolik, aby se všechna vsákla do pohanky a nemělo co okapat. Studenou pohanku promícháme s kysanou smetanou, sušeným česnekem, pepřem, solí a šťávou z druhé poloviny citrónu.
Cibuli na jemno nakrájíme a poté ji blanšírujeme. Zvlášť natrháme opraný ledový salát.
Ochucenou pohanku smícháme s cibulí, hodně promícháme a na závěr lehce vmícháme natrhaný ledový salát.