Pohankový salát

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

200 g pohanky
1 citron
1 hlávka ledového salátu
1 blanšírovaná cibule
1 kelímek zakysané smetany
1 polévková lžíce sušeného česneku
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Opranou pohanku krátce (cca 1 minutu) povaříme ve vodě, do které jsme přidali šťávu z 1/2 citronu. Uvařenou necháme 30 minut dojít v kastrolu v teple do měkka. Poté ji zcedíme, ale vody by mělo být tolik, aby se všechna vsákla do pohanky a nemělo co okapat. Studenou pohanku promícháme s kysanou smetanou, sušeným česnekem, pepřem, solí a šťávou z druhé poloviny citrónu.

  2. Cibuli na jemno nakrájíme a poté ji blanšírujeme. Zvlášť natrháme opraný ledový salát.

  3. Ochucenou pohanku smícháme s cibulí, hodně promícháme a na závěr lehce vmícháme natrhaný ledový salát.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!