Prasečí ouška
Recepty, MoučníkySuroviny
- 1 balení listového těsta (cca 500 g)
- 1 vejce
- asi 150 g mletých ořechů
- 100 cukru
- Čokoládová poleva:
- 100 g čokolády na vaření
- plátek másla
Postup Prasečí ouška
Postup přípravy receptu
-
Těsto rozdělíme na dva díly a každý plát rozválíme do tvaru obdélníku. Plát potřeme rozšlehaným vajíčkem a stejnoměrně po celé ploše posypeme směsí ořechů s cukrem, které jsme dobře promíchali. Naznačíme střed a z obou delších stran těsto s náplní svineme do středu k sobě. Pak obě poloviny překlopíme na sebe a dáme do ledničky ztuhnout, aby se nám lépe krájelo.
Ztuhlé těsto nakrájíme na dílky asi 1,5 cm široké a poklademe na plech s pečící folií nebo pečícím papírem. Každý kousek vždy trochu rozevřeme. Potřeme vajíčkem a pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 st. dozlatova.
Vychladlá ouška máčíme v čokoládě a klademe na mřížku. Necháme ztuhnout.
Čokoládu s kouskem másla roztavíme ve vodní lázni.