Prasečí ouška

Recepty, Moučníky

Suroviny

1 balení listového těsta (cca 500 g)
1 vejce
asi 150 g mletých ořechů
100 cukru
Čokoládová poleva:
100 g čokolády na vaření
plátek másla

Postup přípravy receptu

  1. Těsto rozdělíme na dva díly a každý plát rozválíme do tvaru obdélníku. Plát potřeme rozšlehaným vajíčkem a stejnoměrně po celé ploše posypeme směsí ořechů s cukrem, které jsme dobře promíchali. Naznačíme střed a z obou delších stran těsto s náplní svineme do středu k sobě. Pak obě poloviny překlopíme na sebe a dáme do ledničky ztuhnout, aby se nám lépe krájelo.

  2. Ztuhlé těsto nakrájíme na dílky asi 1,5 cm široké a poklademe na plech s pečící folií nebo pečícím papírem. Každý kousek vždy trochu rozevřeme. Potřeme vajíčkem a pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 st. dozlatova.

  3. Vychladlá ouška máčíme v čokoládě a klademe na mřížku. Necháme ztuhnout.

  4. Čokoládu s kouskem másla roztavíme ve vodní lázni.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!