Jahodová pěna v čokoládovém košíčku

Recepty, Moučníky

Suroviny

čokoládové košíčky:
150 g čokolády na vaření
30 g ztuženého tuku
pěna:
2 bílky
80-100 g cukr písek
200 g jahod
špetka soli
papírové košíčky

Postup přípravy receptu

  1. Čokoládu rozpustíme s tukem nad párou. Do každého košíčku dáme lžičku čokolády. Obrácenou stranou lžičky čokoládu roztíráme do boků. Děláme tak, aby ty stěny nebyly úplně tenké. Jde to dobře. Košíčky dáme ztuhnout, já jsem dala do mrazáku.

  2. Odebereme lžíci cukru a jahody rozmačkáme vidličkou. Bílky šleháme se špetkou soli a zbytkem cukru. Když už začnou bílky tuhnout, přidáme jahody a došleháme do husté pěny.

  3. Před podáváním košíčky vyloupneme z papíru a naplníme pěnou. Ozdobíme jahodou a ihned podáváme. Přece jen je to čokoláda a měkne.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!