Farmářský burger se sýrem

Recepty, Mleté maso

Suroviny

Na 2 kusy burgerů:
300 g mletého masa mix
sůl
pepř
koření Farmářský burger
1 lžíce zakysané smetany
Anglickou slaninu (zhruba 2-3 plátky na jeden kus burgeru)
Na náplň:
100 g tvrdého sýra - použila jsem Goudu
50 g šunky
2 menší kusy kyselých okurek

Postup přípravy receptu

  1. Maso promícháme s kořením a zakysanou smetanou a vytvoříme 2 koule, každá asi 150g.

  2. Na trochu navlhčeném prkýnku do nich vtlačíme plechovku piva, nebo nějakou podobnou nádobku. Vznikne nám jakoby košíček.

  3. Ještě s plechovkou v mase si misku upravíme. Kolem dokola obtočíme slaninu, vyjmeme plechovku a vzniklé misky naplníme strouhaným sýrem, šunkou a okurkami.

  4. Pečeme horkým vzduchem na 220 stupňů asi 25 min.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!