Prokládané plátky z vepřového karé

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

10 tenkých plátků kotlety (cca 60 dkg masa vcelku)
10 tenkých plátků anglické slaniny
2 cibule
6 stroužků česneku (menších)
plnotučná hořčice
2 bobkové listy
5 kuliček nového koření
trošku jakéhokoli koření (použila jsem ďábelské)
sůl
pepř
olej (na vytření pekáčku)
lžíce másla
1/2 lžičky mouky

Postup přípravy receptu

  1. Kotletu nařežeme na slabé plátky, které ještě rozklepneme asi na ½ cm silné.

  2. Osolíme, opepříme, posypeme jen lehce kořením a vrstvíme: plátek masa potřeme prolisovaným česnekem a hořčicí, poklademe cibulí nakrájenou na jemná kolečka a nakonec plátkem slaniny.

  3. Takto na sebe navrstvíme 5 plátků masa – poslední tj.5.-tý nenatíráme, jen na něj položíme slaninu.

  4. Budeme mít celkem 2 balíčky vrstveného masa, které spíchneme ocel.jehlou, nebo špejlí (špejli namočit před použitím min. 20 min. do vody).

  5. Pekáček vytřeme olejem, položíme balíčky masa, přidáme zbylou cibuli, bobkový list, nové koření a lžíci másla, podlijeme vodou a zakryté pečeme asi 1,5 hodiny při 200st. Průběžně podlijeme teplou vodou, aby zůstala šťávička, která opravdu stojí za to!

  6. Asi po 1 hodině rozmícháme ve vlažné vodě mouku a zamícháme do šťávy a pečeme ještě asi ½ hodiny stále zakryté. Šťáva bude jen lehce zahuštěná. Kdo nechce, nemusí zahušťovat vůbec.

  7. Případný vypečený tuk ze slaniny můžeme odebrat a zůstane hodně dobrá šťávička...

  8. Balíčky rozřízneme a získáme dobré 4 porce. Příloha jakákoli.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!