Prokládané plátky z vepřového karé
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 10 tenkých plátků kotlety (cca 60 dkg masa vcelku)
- 10 tenkých plátků anglické slaniny
- 2 cibule
- 6 stroužků česneku (menších)
- plnotučná hořčice
- 2 bobkové listy
- 5 kuliček nového koření
- trošku jakéhokoli koření (použila jsem ďábelské)
- sůl
- pepř
- olej (na vytření pekáčku)
- lžíce másla
- 1/2 lžičky mouky
Postup Prokládané plátky z vepřového karé
Postup přípravy receptu
-
Kotletu nařežeme na slabé plátky, které ještě rozklepneme asi na ½ cm silné.
Osolíme, opepříme, posypeme jen lehce kořením a vrstvíme: plátek masa potřeme prolisovaným česnekem a hořčicí, poklademe cibulí nakrájenou na jemná kolečka a nakonec plátkem slaniny.
Takto na sebe navrstvíme 5 plátků masa – poslední tj.5.-tý nenatíráme, jen na něj položíme slaninu.
Budeme mít celkem 2 balíčky vrstveného masa, které spíchneme ocel.jehlou, nebo špejlí (špejli namočit před použitím min. 20 min. do vody).
Pekáček vytřeme olejem, položíme balíčky masa, přidáme zbylou cibuli, bobkový list, nové koření a lžíci másla, podlijeme vodou a zakryté pečeme asi 1,5 hodiny při 200st. Průběžně podlijeme teplou vodou, aby zůstala šťávička, která opravdu stojí za to!
Asi po 1 hodině rozmícháme ve vlažné vodě mouku a zamícháme do šťávy a pečeme ještě asi ½ hodiny stále zakryté. Šťáva bude jen lehce zahuštěná. Kdo nechce, nemusí zahušťovat vůbec.
Případný vypečený tuk ze slaniny můžeme odebrat a zůstane hodně dobrá šťávička...
Balíčky rozřízneme a získáme dobré 4 porce. Příloha jakákoli.